/ БГНЕС
Украинските власти и очевидци обвиниха руските сили, че са стреляли с танкове по къща в село близо до Харков в Източна Украйна и са убили няколко цивилни, предаде Франс прес.

В Харковска област областната прокуратура съобщи вчера за ексхумацията на три тела на цивилни, убити на 27 март в село Степанки, окупирано тогава от силите на Москва и след това върнато под контрола на Киев. "(Руските) военни стреляха с танк по жилищна сграда. Убити са двама мъже и една жена", заяви тя и добави, че телата им, заровени от съседи в двора на къщата им, са били ексхумирани в сряда.

Полицията каза, че са убити четирима души, трима от които са ексхумирани в сряда. Тя публикува снимки на овъглена къща и гробове с обикновени кръстове, направени от дървени клони.

Вчера американският телевизионен канал Си Ен Ен пък публикува кадри от камери за видеонаблюдение, на които се вижда как двама украински цивилни са застреляни в гръб от руски войници.

На видеото, заснето близо до автокъща на 17 март в предградията на Киев, се вижда как група от петима войници претърсва двамата мъже, след което ги пуска. Когато излизат, двама войници ги застрелват в гръб. Според Си Ен Ен украинската прокуратура разследва случая за военни престъпления.
 
БТА