Призивите на Тръмп, че изборите били опорочени, му донесоха над четвърт милиард долара от привърженици, за да обърне резултата в съда
Призивите на Тръмп, че изборите били опорочени, му донесоха над четвърт милиард долара от привърженици, за да обърне резултата в съда / Gulliver/Getty Images
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е събрал 255,4 милиона долара при кампанията си да оспори и обърне резултатите от президентските избори, предаде Forbes, позовавайки се на данни от Федералната избирателна комисия.

Тази цифра включва дарения, направени чрез платформата на Републиканската партия, в нея не са включени дарения по други канали.

От изборния ден на 3 ноември до 14 декември, когато избирателната колегия потвърди победата на Джо Байдън, Тръмп прибираше по 2 милиона долара всеки ден, отбелязва „Форбс“.

След гласуването на изборите броят на даренията намаля, но беше отбелязан нов скок на фона на изявленията на републиканците за възможността за преразглеждане на резултатите от изборите по време на одобрението им от Конгреса.

Отбелязва се, че впоследствие броят на даренията е намалял значително едва след щурма на Капитолия на привърженици на Тръмп.

Превод и редакция: DarikNews