Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп заяви на пресконференция във Виетнам, че Северна Корея е поискала прекалено много на срещата в Ханой, предаде Асошиейтед прес.

По думите на Тръмп в замяна на закриването на севернокорейския ядрен комплекс в Йонбьон КНДР е настояла за отмяната на всички наложени й международни санкции.

Какво се случи на срещата между Тръмп и Ким?

Тръмп и държавният секретар Майк Помпейо бяха категорични пред журналистите, че Съединените щати няма да сключат подобна сделка, докато Северна Корея не се откаже и от тайните си ядрени съоръжения извън Йонбьон, както и от балистичната си и ядрена програма. 

Тръмп заяви, че Ким е поел ангажимент и в бъдеще да продължи да не извършва ядрени и ракетни опити.

Американският президент каза, че срещата с Ким е завършила в приятелски тон, но отбеляза, че по време на преговорите си с Ким не е поемал ангажимент за следваща среща.

Историческата среща между двамата лидери се провежда във Виетнам
БГНЕС

Според Тръмп не са необходими допълнителни санкции срещу Северна Корея, предаде Франс прес

Не бива "да говорим за налагането на още санкции. В Северна Корея има много забележителни хора, които също трябва да живеят", посочи американският лидер.

Срещата на Ким и Тръмп приключи без споразумение (ВИДЕО)

Майк Помпейо заяви, че му се е искало на срещата в Ханой двете страни да стигнат по-далеч в преговорите. Според американския държавен секретар Ким Чен-ун не е бил готов за това.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс посочи, че въпреки липсата на постигнато споразумение на срещата във Виетнам, разговорът на Тръмп с Ким е бил продуктивен, а преговорите на САЩ с КНДР ще продължат.
БТА