Медиите следят всяко покашляне на президента Тръмп след излизането му от болницата
Медиите следят всяко покашляне на президента Тръмп след излизането му от болницата / БГНЕС/ЕРА
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза снощи, че състоянието му е могло много сериозно да се влоши и да не успее да се пребори с COVID-19, ако не са били експерименталните лекарства, които са му били приложени, предаде Асошиейтед прес.

Разкриха подробности за препарата, който помогна за възстановяването на Тръмп
"Аз попитах докторите днес "Колко тежко беше състоянието ми?" А те отговориха: Можеше да стане много лошо. Вие навлизахте в много опасен стадий (на болестта)", каза Тръмп в радиоинтервюто си за шоуто на Ръш Лимбо.
"Изглежда, че нещата вървяха много лошо, знаете какво имам предвид, нали? Искам да кажа: зле, защото вече изгубих пет души", добави Тръмп, визирайки приятели, които е загубил в битката с коронавируса.

Проф. Мермерски: Само 10 души в света са приели експерименталното лечение на Тръмп (ВИДЕО)

Той призна, че след като се е заразил с коронавируса, не е бил в "най-добра форма". "Можеше изобщо да не преодолея болестта" без експерименталното лечение с антитела, подчерта той.

Версията, изложена тази вечер от президента, силно се разминава с оптимистичните описания на състоянието му от неговите лекари, след като бе диагностициран с COVID-19 и се наложи да бъде хоспитализиран, отбелязва АП.
Междувременно източници в президентската администрация съобщиха, че още тази събота Тръмп ще се появи за първи път лично на публично събитие след заразяването си с коронавируса и ще говори от Балкона на Белия дом пред публика на поляната отпред.
 

Словото му ще бъде посветено на "мирните протести в подкрепа на закона и правовия ред" в страната. Тръмп съобщи още в Туитър снощи, че се кани за първи път след заразяването си с коронавируса да говори на предизборен митинг пред свои привърженици в град Санфорд, щата Флорида, в понеделник.
 

Прессекретарката на Белия дом Кейли Макенани призна вчера, че провеждането на такова мероприятие е съпроводено с редица трудности и че "от гледна точка на логистиката провеждането на такъв митинг ще бъде много сложно".

По-рано личният лекар на Тръмп Шон Конли каза, че при президента не се наблюдават признаци на прогресиране на заболяването и в събота той, очевидно, няма да представлява опасност за заразяване на околните.

Източник: БТА