Доналд Тръмп Майк Пенс
Доналд Тръмп Майк Пенс / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс са дали отрицателна проба за новия коронавирус, след като американски военен, който работи в Белия дом, се оказал заразен, съобщи днес говорител на Белия дом, цитиран от Ройтерс.

Военният бил идентифициран от телевизия Си Ен Ен като личен помощник на Тръмп.

Тръмп и Путин обсъдиха по телефона ситуацията с пандемията и оръжейния контрол
 


"Неотдавна бяхме уведомени от медицинския екип на Белия дом, че член на американската армия, който работи в комплекса на Белия дом, е дал положителна проба за коронавирус. Президентът и вицепрезидентът след това дадоха отрицателна проба за вируса и остават в чудесно здраве", обяви говорителят Хоган Гидли в изявление.

Тръмп: Кризата с коронавируса е по-лоша от Пърл Харбър и атентатите на 11 септември

Досега Тръмп е бил изследван поне два пъти за коронавирус и всичките му проби са отрицателни. За последно той се подложи на тест на 2 април.

Телевизия Си Ен Ен съобщи днес, цитирана от ТАСС, че член на ВМС на САЩ, който служи в елитно подразделение, зачислено към Белия дом, се е заразил с коронавирус. По информация на американската медия членовете на това подразделение работят в непосредствена близост до президента и семейството му.

По данни на университета "Джонс Хопкинс", който води статистика въз основа на сводки от федералните и местните власти, в САЩ са регистрирани над 1,22 милиона случаи на заразяване с коронавирус, а починалите са повече от 73 400, отбелязва ТАСС.
 
БТА