/ Guliver/Getty Images
Германия дължи огромни суми" на НАТО и на САЩ, които й "предоставят много силна и скъпоструваща отбрана". Това заяви днес в Twitter президентът на САЩ Доналд Тръмп, ден след срещата си с германския канцлер Ангела Меркел, предадоха АФП и ДПА.

В два туита президентът на САЩ пише, че "Германия дължи огромни суми пари на НАТО и САЩ трябва да получават повече за много силната и много скъпата отбрана, която те предоставят на Германия!".

Тръмп допусна грешка на езика: Ние сме много могъща компания...страна

В първия туит той започва с твърдението, че е имал "ОТЛИЧНА" среща с германския канцлер в петък във Вашингтон, за разлика от това което мнозина наблюдатели описаха като обтегната среща, подчертала различията между двамата ръководители особено в областта на търговията и имиграцията.

"Въпреки това, което сте чули от ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ, аз имах ОТЛИЧНА среща с канцлера Ангела Меркел", написа президентът от луксозната си резиденция във Флорида, където той прекарва уикенда.

Тръмп подкрепя НАТО, но прикани Меркел да увеличи разходите за отбрана

Меркел обаче увери президента на САЩ, че Германия е увеличила до 2% от брутния си вътрешен продукт (БВП) дела на военните разходи на първата им персонална среща в петък.

"Ние се ангажираме днес с целта от 2% (от БВП - бел. ред. ) до 2024 г.", заяви Меркел на общата пресконференция , на която се откроиха разногласията между двамата лидери, припомня АФП.
БТА