Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / Gulliver/Getty Images
„Докато съм президент на САЩ, никога няма да позволя Иран да има ядрено оръжие. Американският народ трябва да бъде щастлив, няма ранени американци при атаките”. Това заяви президентът Доналд Тръмп на пресконференция в Белия дом.

Доналд Тръмп
Gulliver/Getty Images

Тази сутрин беше съобщено, че най-малко две военни бази в Ирак, използвани от САЩ, са атакувани от Иран. Изстреляни са повече от 10 балистични ракети. 
„Всичките войници са в безопасност и има само минимални щети на военните бази”, каза Тръмп, като така отхвърли твърденията на Техеран, откъдето по-рано днес съобщаваха, че има над 80 загинали. 

Gulliver/Getty Images

„Силите ни са готови на всичко. От 1997 държавите толерират поведението на Иран.  Иран е водещ спонсор на тероризма и се опитва да направи ядрени оръжия, които заплашват цивилизования свят. Няма да разрешим това да се случи”, каза Тръмп.

Иран удари с ракети американски бази в Ирак (ВИДЕО)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви нови икономически санкции срещу Иран след иранския ракетен обстрел на бази в Ирак, където са разположени американски войници, предаде Франс прес.

"В отговор на иранската агресия САЩ незабавно ще наложат допълнителни икономически санкции на иранския режим", заяви Тръмп в реч в Белия дом, в която също така призова европейците да се оттеглят от иранското ядрено споразумение, а НАТО да се ангажира много повече в Близкия изток.