/ iStock/Getty Images

Триседмично бебе е починало от COVID-19 в Катар, съобщи министерството на здравеопазването, отчитайки редкия смъртен случай на дете от това заболяване в страната от Персийския залив.

"Триседмично бебе за съжаление е починало в резултат на тежка инфекция от коронавирус", се казва в изявление на министерството на здравеопазването на емирството.

"Бебето не е имало други известни медицински или наследствени заболявания и е второто толкова малко дете, починало в страната от началото на пандемията”, се допълва в съобщението.

8-месечно бебе е заразено с COVID-19 в Шуменско

Смъртните случаи при деца от COVID-19 са рядкост, но здравните органи в няколко държави регистрираха ръст на детските инфекции след разпространението на варианта Oмикрон.

Здравното министерство на кралството заяви, че като цяло младежите са по-малко застрашени от тежка инфекция в сравнение с възрастните хора, но "в настоящата вълна се заразяват много по-голям брой деца, които се нуждаят от медицински грижи, отколкото в предишните вълни".

COVID-19 при деца: Ръст на заразените у нас

Богатият на природен газ Катар официално е регистрирал почти 300 000 болни коронавирус и около 600 смъртни случая сред своите 2,6 милиона жители.

БГНЕС