/ БГНЕС
Съветът за сигурност на ООН решително осъди терористичните нападения срещу църкви в Египет, извършени по време на богослужения за Цветница, предаде ТАСС.
 
Съветът за сигурност определи атентатите като "чудовищни и долни" и изрази съболезнования на семействата на жертвите, а също на народа и правителството на Египет.
 
Християни загинаха при атентат в църква в Египет

Групировката "Ислямска държава" заплаши, че ще има още нападения срещу египетските християни, посочва ДПА. Тя каза, че атаките срещу църкви в градовете Танта и Александрия са били извършени от атентатори самоубийци, които са носели пояси с експлозиви.
 
Британският външен министър Борис Джонсън също изрази съболезнования на египетския народ във връзка с атентатите, предаде ТАСС. "Огорчен и потресен съм от тези атентати в Египет и решително ги осъждам", заяви той, изказвайки съболезнования "на тези, които скърбят за загинали приятели и роднини и на пострадалите".
 
„Ислямска държава“ пое отговорност за атаките в Египет

Британският дипломат обеща, че Лондон ще продължи да подкрепя Кайро в борбата с тероризма. "Тези нападения само ще укрепят решимостта ни да работим с египетското правителство и народ срещу общата заплаха", увери Джонсън.
БТА