/ iStock/Getty Images
В Сърбия тази сутрин са регистрирани 97 случая на коронавируса, за четвърти ден е в сила извънредно положение, от снощи влезе в сила и забрана за излизане от 20:00 ч. до 05:00 часа сутринта и цялостна забрана за хора над 65 години.

В Сърбия заразените с коронавирус са вече 72

Министерството на строителството и транспорта съобщи, че "от 12:00 ч. всички търговски международни полети до и от летището в Белград ще бъдат спрени, с изключение на хуманитарните полети и товарния трафик, за които въздушното пространство на Сърбия ще остане отворено, но граничния пункт на летището ще бъде затворен".

Министърът на вътрешните работи Небойша Стефанович заяви, че над 70 000 души са влезли в Сърбия за четири дни, които ще трябва да преминат в изолация или под карантина.
"За около 25 000 души е издадено нареждане за самоизолация и всички, които го нарушават, ще бъдат санкционирани", заяви Стефанович и добави, че за последните 12 часа са заведени 87 наказателни производства, включително на някои добре познати спортисти.

Сърбия затяга мерките, възможно е отлагане на изборите

"Товарният трафик работи. Ние поддържаме връзка с всички страни в региона и извън него и правим всичко, за да може Сърбия да бъде снабдена", каза министърът на строителството, транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович.

Тя отбеляза, че шофьорите на камиони преминават през всички контроли, а тези, които преминават през Сърбия, имат 12 часа да напуснат страната, а сръбските шофьори преминават в изолация до следващото пътуване, веднага щом разтоварят камиона. Михайлович също така отбеляза, че има огромна опашка на границите, що се отнася до пътническия трафик, въпреки забраната за чужди граждани да влизат в Сърбия.
БГНЕС