/ Gulliver/Getty Images
Вдовицата на първия президент на Русия Борис Елцин, която се самоизолира от две седмици, 88-годишната Наина Елцина, работи по книга с кулинарни рецепти. Тя съобщи това за ТАСС.

"Опитвам се да организирам деня си. Сега работя върху книга с кулинарни рецепти. Обичам точността, така че проверявам, прецизирам, допълвам всяка рецепта 100 пъти. Работата върви бавно", каза Елцина.
Според нея, когато близките ѝ се опитали да я убедят да спазва карантината, тя се съпротивлявала. "Но дъщерите ми проявиха постоянство, не оказаха натиск върху мен, но ми дадоха да прочета коментарите на специалисти - руски и чуждестранни. Стана ми ясно: епидемията е наистина сериозна и заплашва преди всичко възрастните хора", каза Наина Елцина.

Тя сподели още, че прави гимнастика, слуша аудиокниги, общува с децата, внуците и правнуците само по телефона или по Скайп, намира време за любимите си домакински работи - шие на шевна машина или готви в кухнята.
"Много се притеснявам за моите съученици и като цяло, за всички мои връстници, които днес са в най-голяма опасност. Надявам се, че не са сами и в тези трудни моменти има кой да им помогне. Бог да ни благослови да преживеем тези трудни времена без загуба“, добави Наина Елцина.
БГНЕС