/ IStock
Младоженците организирали събитието, въпреки че имали симптоми на COVID-19
Младоженци в македонския град Тетово организирали сватбата си, въпреки че имали симптоми на COVID-19, съобщи сайтът "Сакам да кажам".

Случаят бе потвърден от д-р Илчо Ефкоски от болницата в Тетово.

COVID-19 повали двама еквадорски лекари, отложили сватбата си, за да спасяват животи (СНИМКИ)

"Булката и младоженецът дошли в болницата за вливания, за да се освежат преди сватбата. Вкъщи пили "Парацетамол" и не съобщили на лекаря, че имат температура. Организирали сватбата си с всички екстри. Вкъщи си направили бързи тестове за коронавирус, които показали, че всички в семейството са позитивни, но не повярвали, че тестовете са точни, тъй като си ги купили сами от аптеката. Не са си правили PCR тестове. И след всичко това братът на младоженеца с някои членове на семейството, част от които били позитивни, веднага заминали на почивка в Албания. Това нямаше да стане известно, ако младоженецът не приключи в Инфекциозното отделение с пневмония. Сега следващите от семейството чакат да бъдат хоспитализирани", каза д-р Ефкоски.

Стрелба по време на сватба в Турция, 10 души са ранени

Същевременно хотел "Гейзер" в Сияринска баня (Южна Сърбия) стана клъстер на COVID-19, след като бе открито, че 68 души от тестваните общо 179 лица са позитивни на вируса, съобщава сръбската агенция Фонет. Става ясно също, че 57 процента от позитивните са ваксинирани. 
БТА