Студентка на съд за сексуален тормоз, целунала полицай по време на протест
Студентка на съд за сексуален тормоз, целунала полицай по време на протест / БГНЕС, архив

Италианска студентка беше обвинена в сексуален тормоз, тъй като по време на протест в Милано срещу строежа на ново високоскоростно ж.п. трасе целунала един от полицаите от частите за борба с масовите безредици, съобщава в. "Индипендънт".

Кадърът как Нина де Чифре целува служителя на реда Салваторе Пичоне обиколи италианските медии и социалните мрежи. Нина беше обявена за символ на мирния протест. Но профсъюзът на италианските полицаи /COISP/ заведе дело срещу палавата студентка за сексуален тормоз срещу служител на реда, пише БГНЕС.

Франко Макари, генералният секретар на профсъюза, каза по този повод пред в. "Република": "Я си представете, че полицаят беше отвърнал на целувката, че тогава щеше да избухне Трета световна война. Ами какво би станало, ако я бях плеснал отзад? Тя щеше да се възмути. Така че защо тя трябва да бъде толерирана за това, което е извършила по отношение на мъж, който е на служба? Целувката е нещо позитивно, но в този случай, между тези двама души, тя е израз на неуважение".

Пред местен вестник Пичоне казал:"Когато съм с униформа представлявам полицейската институция и нямам право да реагирам на провокации. По-важното е, че демонстрацията мина без безредици".