/ БГНЕС
Стрелбата в дискотека в германския град Констанц е била резултат от ескалирал скандал между зет на собственика на заведението и бодигард. Това заяви полицията в Баден-Вюртемберг 13 часа след атаката в нощно заведение в града.
 
Двама души загинаха, а четирима бяха ранени при нея, единият загинал е самият стрелец. Става дума за 34-годишен иракски кюрд, който живее в Германия от 1991 г. и не е бежанец. При настъпилата паника след стрелбата е пострадал и един български гражданин.
 
И българин сред пострадалите в германската дискотека (ВИДЕО)

Стрелецът е бил зет на собственика на дискотеката. Познат е на полицията и е съден за побой с тежки телесни повреди и за търговия с наркотици, посочва "24 часа".
 
В нощта на трагедията той буйствал в заведението и се скарал с един от бодигардовете, който го изхвърлил. Иракчанинът се прибрал у дома си и се върнал с автоматично оръжие, с което разстрелял бодигарда и продължил да стреля около себе си пред входа на дискотеката.

СНИМКИ: СТРЕЛБА В НОЩЕН КЛУБ В ГЕРМАНИЯ  

Изстреляни са над 20 патрона, уточни полицията. Трима души били ранени там.
 
Хората в дискотеката, която била пълна, изпаднали в паника, опитали се да се укрият, защото чули, че пред заведението се стреля.
 
Две жертви при стрелба в нощен клуб в Германия (СНИМКИ/ВИДЕО)

Полицията получила сигнал и била три минути по-късно на място. Стрелецът избягал от дискотеката и навън се завързала престрелка с полицията. При нея иракчанинът бил ранен смъртоносно и издъхнал по-късно в болница.
 
Един полицай е ранен, но без опасност за живота. На пресконференция полицията представи каската от титан, с която са били екипирани полицаите и благодарение на която техният колега е запазил живота си. Те показаха и подобно оръжие като това, с което е стреляно в дискотеката.