Допреди две вечери бившият премиер е работил активно
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони е в стабилно състояние след прекарана нощ в интензивното отделение на клиниката "Сан Рафаеле" в Милано, заяви италианският външен министър Антонио Таяни, който е високопоставен представител на партията на Берлускони "Форца Италия", предаде АНСА.

Силвио Берлускони е диагностициран с левкемия

Пред радио "РАИ Уно" Таяни заяви, че е говорил с професор Дзангрило, който е личен лекар на Берлускони и началник на анестезиологичното и интензивно отделение в "Сан Рафаеле". Медикът е казал на Таяни, че Берлускони е прекарал спокойна нощ и че състоянието му е стабилно.

Таяни разказа също, че допреди две вечери Берлускони е работил активно. "Надяваме се, че Лъвът ще се завърне наскоро начело на партията, той никога не се предава. Той е лидерът на нашата партия", заяви Таяни.

АНСА съобщава и, че Берлускони е успял днес да позвъни на висши съпартийци, в това число и на самия Таяни и им е припомнил, че Италия се нуждае от "всички нас". Той е призовал водещите фигури на "Форца Италия" да проявят максимална ангажираност с парламентарната си работа и те са го уверили, че ще спазват неговите инструкции и че остават лоялни към него. Водещите политически кадри са пожелали на Берлускони бързо възстановяване.
 
Силвио Берлускони е приет по спешност в болница

Берлускони, който има редица прякори, като Кавалера, Лъва, Каймана, както и Безсмъртния заради дългогодишната му политическа активност, от вчера е в клиниката в Милано. Според италиански медии, сред които "Кориере дела сера", АНСА и "Република" той имал левкемия. Засега няма официално потвърждение от медиците на тази информация.
Габриела Големанска/БТА