/ БГНЕС
Тереза Мей е готова да отслаби защитата на човешките права
Британският премиер Тереза Мей заяви, че е готова да отслаби защитата на човешките права, за да направи по-ефективна борбата срещу екстремизма, съобщиха Ройтерс и ТАСС.
 
Великобритания трябва да е твърда към тези, които финансират тероризма

На предизборен митинг в град Слоу Мей изтъкна, че властите на Обединеното кралство трябва да са в състояние да направят повече, за да се борят с терористичната заплаха, включително като ограничават движението на лица, заподозрени в екстремизъм, когато полицията има достатъчно доказателства, че те представляват заплаха, но не достатъчно - за да ги преследва.

"Ако нашето законодателство в областта на човешките права ни спира да правим това, ние ще променим законите, за да можем да го правим", заяви премиерът под бурните овации на присъстващите.
 
Нови разкрития за нападението в Лондон (ВИДЕО)

Тереза Мей призова също за по-строги присъди за осъдените за терористична дейност, както и за облекчаване на процеса на депортиране на чуждестранни граждани, заподозрени в екстремизъм.
 
Британската полиция вчера съобщи, че е открила важна улика в автомобил, свързан със самоубийствения атентат в Манчестър на 22 май. Полицията разпространи снимка на бял автомобил Нисан Микра и червено-черна спортна чанта, открита при обиска на колата.
 
Терор в Манчестър: 22 загинали при взрив на концерт на Ариана Гранде (СНИМКИ/ВИДЕО)

Според разследването нападателят Салман Абеди неколкократно е ходил до автомобила в дните преди атентата, за да вземе съставките за сглобяването на взривното устройство, с което уби 22 души в края на концерт на американската попзвезда Ариана Гранде.
БТА