/ БГНЕС
Британският премиер Тереза Мей каза днес, че Великобритания трябва да бъде твърда към тези, които финансират тероризма и екстремизма, включително чуждестранни правителства и съюзници, ако е необходимо, предаде Ройтерс.

Мей бе попитана в ефира на телевизия "Скай нюз" дали е склонна да се изправи срещу чуждестранни правителства или британски съюзници, ако се окаже, че те подкрепят екстремистки групировки.

Мей защити кмета на Лондон, той отправи критики

"Тежки разговори са необходими по целия проблем с финансирането на терористи и финансирането на екстремизма", каза тя. "Трябва да разговаряме твърдо с всеки, с когото е необходимо да се разговаря".

Запитана дали темата за финансирането на тероризма е била повдигната по време на нейната визита в Саудитска Арабия в началото месец април, Мей каза: "Говорихме със Саудитска Арабия по цяла палитра от теми, свързани с въпроса за тероризма".

Тереза Мей призова за по-строги мерки за борба с тероризма

"Саудитска Арабия е страна, която е изпитала на гърба си терористични атаки и много животи са били изгубени в резултат на това. Ние имаме важна връзка със Саудитска Арабия, защото в действителност действията, предприети от Саудитска Арабия, спасиха животи тук, в нашата страна", каза Мей.

"Ние като правителство гарантираме, че сме увеличили нашата способност да се справяме с финансирането на тероризма посредством промени, които внесохме в закона за наказване на финансирането на криминалните деяния", каза Мей.
БТА