танк
танк / Istock
Шестима души бяха откарани в болница в Австралия след сблъсък между седем превозни средства, включително полуремарке, превозващо американски военен танк, който е трябвало да бъде използван във военни игри.

Трима от шестимата са със съмнения за наранявания на гръбначния стълб, съобщиха от полицията след катастрофата в сряда сутринта на магистрала "Брус", северно от Бризбейн.

Полицията съобщи, че е пристигнала, за да открие три от автомобилите в пламъци, а другите четири - "значително повредени".

Танкът "Ейбрамс" е трябвало да участва в голямо военно учение, известно като "Talisman Sabre", започващо в събота, в което 30 000 военнослужещи от Австралия, Съединените щати и други държави ще проведат серия от учения с бойна стрелба.

Свидетелката Наоми Уелс разказва пред местния телевизионен канал 9 News, че е видяла "мощна огнена експлозия" в мига след сблъсъка.

"Докато разговарях с хората от спешна помощ, имаше поне четири или пет експлозии, които се разнесоха, и тогава те си помислиха, че това може да са газови бутилки" от една от караваните, участвали в сблъсъка, каза тя.



Пожарът се е разпространил в околните тревни площи, но от пожарната и аварийната служба на Куинсланд заявиха, че пламъците са овладени.

Полицията заяви, че причината за катастрофата се разследва.
БГНЕС