Шест души загинаха при обстрел срещу украинския град Краматорск
Шест души загинаха при обстрел срещу украинския град Краматорск / БГНЕС

Шест души загинаха, а 15 бяха ранени при ракетен обстрел срещу украинския град Краматорск, заяви местната администрация, цитирана от Ройтерс.

Фотограф на Ройтерс е видял труп на жена след атаката срещу града, намиращ се на около 50 километра от фронтовата линия и откъдето украинската армия ръководи операцията си срещу проруските сепаратисти.

Украинският президент Петро Порошенко каза, че ракети "Торнадо" са поразили щабквартирата на армията и жилищен квартал в града, контролиран от правителството. По думите му има данни за ранени военни и цивилни.

Той обвини за ракетния обстрел подкрепяните от Русия сепаратисти, посочва Асошиейтед прес.

Сепаратистите отрекоха да са обстрелвали Краматорск, отбелязва Ройтерс.

Доброволческият Азовски батальон, който се бие на страната на Киев, заяви в социалните медии, че е завзел няколко села на североизток от стратегическото пристанище Мариупол, отблъсквайки бунтовниците към руската граница. Бунтовническият военен говорител Едуард Басурин обаче каза, че сепаратистите не са отстъпили, посочва Асошиейтед прес.

Според Азовския батальон бунтовниците са обстрелвали с артилерия село Коминтернове на изток от Мариупол, при което са загинали неуточнен брой цивилни.

Бунтовниците също съобщиха за напредък. По думите на Басурин те са обкръжили железопътния възел Дебалцево, откъсвайки го от голямо шосе.

Източник: БТА