/ Gettyimages
Марая Чапъл-Надал от законодателното събрание на американския щат Мисури поднесе извинения за коментар във Facebook, в който бе изразила надежда скоро да бъде извършен атентат срещу президента на САЩ Доналд Тръмп. Тя обаче изтъкна, че независимо от бурните критики срещу нея, тя няма да подаде оставка, предаде ТАСС.
"Сбърках и нося отговорност за това", заяви тя на пресконференция в Мисури и увери, че никога няма да повтори грешката си. "Взех си поука", каза Марая Чапъл-Надал.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА НАЙ-СТРАННИТЕ И ИНТЕРЕСНИ ФИЗИОНОМИИ НА ТРЪМП

42-годишната представителка на Демократическата партия написа във Facebook: "Надявам се да бъде извършен атентат срещу Тръмп". Тя обясни, че е била предизвикана от реакцията на президента след сблъсъците между неонацисти и техни противници в Шарлотсвил. Тръмп заяви, че виновни за насилието са и двете страни, но не порица изрично крайнодесните.

Губернаторът на Мисури и лидерите на републиканците и на демократите в законодателното събрание на щата приканиха Марая Чапъл-Надал да подаде оставка. Тя свали коментара си от Фейсбук, но поднасяйки извинения, изтъкна, че "няма намерение да напуска поста си и ще се бори и занапред за нещата, които смята за крайно важни".
 
БТА