/ Gulliver/Getty Images
Седем служители на международното летище в Тбилиси бяха отровени в резултат на разливане на неидентифицирано вещество, опасно за здравето, заяви ръководителят на информационната служба на Грузинската асоциация на летищата Георгий Гоглидзе.
 
"На 2 юли призори от офиса на "Аерофлот" се появи неприятна миризма. За да се изясни ситуацията изпратихме техническия персонал на летището до офиса и след това се обадихме на Министерството на вътрешните работи", казва Гоглидзе, цитиран от ТАСС.

Заради неизвестно вещество: Двама души са открити край Солсбъри в критично състояние
 
Той заяви, че четирима технически работници са били отровени, след като са посетили офиса на руската авиокомпания "Аерофлот", намираща се на летището. Според него по това време в кабинета не е имало служители и инцидентът не е причинил никаква паника на летището.
 
Всичките седем пострадали имат еднакви симптоми - световъртеж, гадене, възпаление на лигавицата на очите. Лейарят на болницата в Тбилиси, където са откарани служителите на летището, Отар Дихаминджия заяви, че "причините за отравянето не са установени". "Имаме отравяне от токсичен характер с неустановено съдържание", каза той.

Какво представлява веществото, с което е отровен Скрипал?
 
Трима от ранените са освободени от болницата днес сутринта, а останалите ще напуснат болницата в следващите няколко часа, допълва БГНЕС.
 
В сряда Държавната служба за сигурност на Грузия съобщи, че във връзка с инцидента на международното летище в Тбилиси е задържан гражданинът на Русия Дмитрий Б. Според агенцията, руснакът е заподозрян, че е изсипал течност, съдържаща опасното вещество на летището в Тбилиси.
БГНЕС