/ iStock/Getty Images
Саудитска Арабия ще отмени забраната за пътувания на нейни граждани в чужбина и ще отвори сухопътните, морските и въздушните си граници на 17 май, понеделник, съобщи днес министерството на вътрешните работи, цитирано от Ройтерс.

Саудитска Арабия одобри ваксината на Pfizer-BioNTech

Саудитските граждани които са напълно ваксинирани с две дози или само с първа доза от ваксините срещу коронавируса поне две седмици преди пътуването, тези, които са се възстановили от коронавирус през последните 6 месеца, както и хората под 18 години ще могат да пътуват, посочи ведомството.

Марияна Николова силно впечатлена от размаха на С. Арабия в туризма

От март 2020 г., когато кралството за пръв път забрани всички пътувания до и от страната заради започналото разпространение на COVID-19 по света, саудитците до голяма степен не можеха да пътуват. Границите бяха отново отворени през юли 2020 г., но на гражданите още не беше позволено да пътуват. През януари властите отложиха края на забраната за пътуване и пълното отваряне на граничните пунктове до 17 май. През февруари беше преустановено влизането на лица без саудитско гражданство от 20 държави, с изключение на дипломати и медицински специалисти.
БТА