Марияна Николова се срещна посланика на С. Арабия Месфер Абдулрахман ал Гасиб
Марияна Николова се срещна посланика на С. Арабия Месфер Абдулрахман ал Гасиб / БТА
Останах силно впечатлена от амбицията и замаха на кралството, което иска да покаже своята богата история и природа, и приветствам усилията, които полага правителството за развитието на туристическия сектор, който има ключово значение за устойчивото развитие на стопанството на всяка една държава. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с Месфер Абдулрахман ал Гасиб, посланик на Саудитска Арабия, съобщиха от министерството.

"Кралство Саудитска Арабия е изключително важен партньор за България, като, оценявайки ролята и влиянието му в регионален и глобален план, си поставяме за цел да развием взаимноизгодни отношения в области от стратегическа важност за нашите две страни", е казала министър Николова. По думите й, имаме амбицията заедно да изградим устойчиво, многопластово сътрудничество, което да покрива ключови сфери като енергетика, инфраструктура, инвестиции, туризъм и др.

Марияна Николова и министерството на туризма бяха наградени с приз

Вицепремиерът е посочила още, че сред основните приоритети на българското правителство в областта на туризма е позиционирането на страната ни като висококачествена, целогодишна туристическа дестинация, като секторът се очаква да нарасне с повече от 40 на сто през следващите 10 години.

"Вярвам, че с посещението в Рияд успяхме да надградим нашето двустранно икономическо и политическо сътрудничество", е коментирала министърът.

Посолството много желае сътрудничеството на двете страни да върви напред, за което има и политическа воля на най-високо ниво, е коментирал Месфер Абдулрахман ал Гасиб. Той е посочил още, че се водят разговори за създаване на смесена комисия, и по този начин ще има възможност да се задълбочи сътрудничеството в икономическите отрасли.

Посланикът е изразил задоволство от посещението на вицепремиера Марияна Николова в Рияд, от срещите и постигнатите споразумения, защото по този начин се предприемат конкретни стъпки за задълбочаване на партньорството между двете страни, се посочва в прессъобщението.

Източник: БТА