/ БГНЕС, архив
Американски шпионски спътници са засекли известна дейност на ядрения полигон в КНДР, но разузнавателната общност на САЩ засега не е достигнала до извода дали Пхенян готви шестия си ядрен опит, предаде Си Ен Ен.
 
Телевизията се позовава на свои източници, според които севернокорейски работници са извършвали дейност на един от входовете към подземния полигон.
 
Северна Корея отново изстреля балистични ракети

Според съобщението американските специолни служби смятат, че Северна Корея е готова за провеждане на подземния ядрен опит като САЩ не изключват той да е подготвен като своеобразен отговор на поредния стратегически диалог на САЩ и Китай, който започва в сряда във Вашингтон на равнище министри на външните работи и на отбраната.
 
При какви условия ООН следва да предприеме действия срещу Северна Корея?

От дълго време САЩ опитват да убедят Китай да окаже натиск върху Северна Корея, за да се откаже от ядрената си програма. Огромен дял от външноикономическите връзки на КНДР са с Китай.
 
Президентът на САЩ Доналд Тръмп неочаквано заяви във вторник, че усилията на Китай не са сработили. Тръмп не поясни какво има предвид, а в Пекин не реагираха на думите на Тръмп.
 
БГНЕС