/ БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп изключи всякакви разговори с талибаните на този етап и разкритикува техните атаки срещу невинни хора в Афганистан, предадоха световните агенции. Тръмп направи това изявление два дни след като атентат в афганистанската столица Кабул отне живота на над 100 души. За него отговорност поеха талибаните.

Самоубийствен атентат в Кабул (ВИДЕО)

"Ние не искаме да говорим с талибаните. Те убиват хора навсякъде, невинни хора", каза Тръмп по време на обяд с посланиците на страните членки на Съвета за сигурност на ООН. "Ние не сме готови да говорим на този етап. Моментът може би ще дойде, но това ще отнеме дълго време", допълни той, цитиран от АФП.
 

БГНЕС


"Когато виждате какво правят те и жестокостите, които те извършват и убийствата на собствения им народ и сред убитите има жени и деца... това е ужасно", заяви Тръмп по време на срещата с постоянните представители, визирайки талибаните, предаде Ройтерс. "Ние няма да говорим с талибаните. Ние ще свършим това, което ние трябва да свършим, онова, което никой друг не бе способен да го свърши, ние ще сме способни да го свършим", заяви Тръмп, визирайки Афганистан, предаде Ройтерс.

Над 100 са вече жертвите на атентата в Кабул, ранените са 235

Срещата с постоянните представители е организирана от посланика на САЩ в ООН Ники Хейли, уточнява АП. Срещата освен обяд включва и посещение на Мемориалния музей на Холокоста във Вашингтон.

Тръмп призова за решителни действия срещу талибаните след атаката в Кабул

Преди началото на срещата Тръмп каза, че на нея ще се говори за Северна Корея, за Иран, за Сирия, за тероризма, за талибаните, предаде Ройтерс. На срещата участниците в нея ще видят останки от ракета, за която САЩ казват, че са доказателства, че Иран въоръжава бунтовниците в Йемен, допълва АП.
БТА