/ iStock/Getty Images
За последните седем дни индексът на новите случаи се е повишил до 6,4 нови случая на заразяване на 100 000 души
Броят на новите случаи на коронавирус в Германия отбеляза днес ръст за шести пореден ден, докато вариантът Делта продължава да се разпространява, предаде ДПА.

Правителственият институт за контрол и превенция на заболяванията "Роберт Кох" заяви, че за последните седем дни индексът на новите случаи се е повишил до 6,4 нови случая на заразяване на 100 000 души. Този показател беше спаднал под 5 в началото на юли, след ускоряването на ваксинационната кампания, което доведе до стъпки за облекчаване на ограниченията в страната и създаде нови възможности за летните почивки,

Рано сутринта днес германските здравни власти съобщиха също, че дневният брой на случаите е нараснал до 324. Преди седмица броят им беше 212. В страната бяха отбелязани два смъртни случая за последните 24 часа, по последните данни.

Около 43 на 100 от населението на Германия вече е изцяло ваксинирано. 

covid
iStock/Getty Images

Тобиас Ханс, премиер на малката западна провинция Саар се присъедини към други водещи политически фигури, като отправи вчера призив за ново облекчаване на наложените заради КОВИД-19 правила, докато темпото на ваксинация нараства. 

Като нов знак за връщането към нормалното, все повече служители се връщат на работа в офисите, вместо да работят от домовете си, показва публикуван днес доклад на мюнхенския институт Ифо. Процентът на работещите поне отчасти от домовете си е спаднал от 31 на сто през май до 28,4 на сто през юни
БТА