/ istock

Ирина Волк, говорителка на руското външно министерство, съобщи, че руски военен служител и съпругата му са ранени от детонацията на взривно устройство, поставено в автомобил в северната част на Москва.

Позовавайки се на представител на правоприлагащите органи, агенция ТАСС съобщи, че Андрей Торгашов, когото определи като "военнослужещ и участник в "специалната военна операция" в Украйна, и съпругата му са били ранени при взрива.

Смята се, че Торгашов е с откъснати крака, а съпругата му е получила рани от шрапнел.

"По предварителни данни на 24 юли на един от паркингите в северната част на столицата е имало детонация на неидентифициран предмет, който е бил монтиран в автомобил. В резултат на това са били ранени двама души. Пострадалите са откарани с линейка в медицинско заведение", съобщи Волк в канала си в "Телеграм".

Провежда се разследване и е заведено наказателно дело.  Московската прокуратура контролира хода и резултатите от разследването.

Според предишна информация експлозията е избухнала, когато в паркирания автомобил "Тойота" "Ленд Крузър" се качили Торгашов и жена му. 

Освен това в резултат на експлозията са повредени пет паркирани наблизо автомобила.

По предварителна информация в автомобила не е била инсталирана газова уредба.Снимки показаха взривен сребрист джип, паркиран в жилищен двор, чиито прозорци, врати и предната част на автомобила са унищожени от взрива.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Асен Георгиев/БТА