/ iStock/Getty Images
Украйна съобщи, че е договорила връщането от Русия на телата на десетки украински войници, включително военнослужещи, убити в затвора в Оленовка, който според Киев е бил обстрелван от руските сили.

"Осъществи се още едно прехвърляне: 62 паднали герои бяха върнати у дома", съобщи в социалните мрежи украинското министерство, отговарящо за контролираната от сепаратистите територия.

През юли Русия и Украйна се обвиниха взаимно, че са извършили смъртоносни бомбардировки на затвора, в който се държат пленени военнослужещи в контролираната от Кремъл Оленовка, в Донецката област в Източна Украйна, която Москва анексира.

Киев отрича да е нанасял удари по гражданска инфраструктура или военнопленници. Президентът Володимир Зеленски определи това, което той нарече руски обстрел на съоръжението, като "военно престъпление".

Русия заяви, че сред украинските пленници, държани в съоръжението, има членове на батальона "Азов", защитавал стоманодобивния завод "Азовстал" като последна опора в украинския пристанищен град Мариупол, преди да се предаде на Москва.
БГНЕС