/ iStock/Getty Images
В Румъния няма потвърдени случаи на коронавирус, заяви представител на министерството на здравеопазването, като опроверга първоначалната информация за първи регистриран такъв.

Нито един случай със съмнение за инфекция с коронавирус не е дал положителен резултат в Румъния досега, заяви държавният секретар (заместник-министър) в министерството на здравеопазването Андрей Бачу, предаде Ройтерс.

"Няма случаи с положителен тест за коронавирус в Румъния. Досега има само отрицателни резултати от тестовете", подчерта той по телефона за Ройтерс.


Жертвите на коронавируса в Италия нараснаха до 10
 

Президентът Клаус Йоханис свика утре заседание на Върховния съвет за отбраната, който да обсъди борбата с коронавируса, като заяви, че "нещата бързо се промениха през последните дни по отношение на новите случаи, регистрирани в Европа".

Епидемия на болестта, причинена от новия коронавирус COVID-19, е регистрирана в края на декември 2019 г. в Ухан. Световната здравна организация призна случващото се за извънредно положение с международни размери, описвайки го като епидемия с много огнища.

Извън Китай са открити случаи на инфекция в почти 40 страни.

Китайските власти регистрираха 2663 смъртни случая в страната, над 27 200 души са се възстановили, а броят на заразените по време на цялото разпространение на вируса е над 77600.
БГНЕС