/ БГНЕС, архив
Румънски и германски полицейски служители са предприели акции в жилищни домове и хотели в двете страни, за да разбият нелегална мрежа за трафик на мигранти, която според тях е една от най-големите подобни мрежи в Европа, предаде Асошиейтед прес.

Румънски прокурори от агенцията за борба срещу организираната престъпност и тероризма посочиха, че полицията е извършила днес 12 обиска в Западна Румъния.

Наполовина по-малко мигранти пристигнали по море в Европа през 2017-а

В съобщение на агенцията се казва, че престъпната група е направлявала мигранти и е организирала настаняването и транспортирането им през Турция, България, Сърбия, Румъния, Унгария, Австрия и Германия, подпомагана от водачи от арабски произход. Мигрантите са плащали между 4000 и 5000 евро на трафикантите.

Германските съдебни власти и Европол са подпомогнали разследването, засегнало според твърденията лица, които "са били част от широка европейска мрежа за мигранти".

Орбан: Мигрантите не са бежанци, а мюсюлмански нашественици

Прокурорите са посочили, че мигрантите са влизали нелегално в Румъния от Сърбия и по-късно са били отвеждани към Унгария, а след това към Германия.
БТА