Пътник, опитващ да нахлуе в пилотската кабина, уплаши Великобритания
Пътник, опитващ да нахлуе в пилотската кабина, уплаши Великобритания / снимка: sxc.hu

Два изтребителя на британските Кралски военновъздушни сили излетяха по тревога след сигнал, че пътник се опитва да влезе в пилотската кабина на самолет на „Американ еърлайнс", пътуващ за лондонското летище Хийтроу, предаде АП. Британското министерство на отбраната съобщи, че двата изтребителя "Тайфун" са излетели от военновъздушната база Конингсби в централна Англия. Те били върнати в базата след като се оказало, че инцидентът не е свързан с проява на тероризъм.

Полицията заяви, че на борда на самолета Боинг 767 имало 161 пътници и 12 души екипаж. Той се приземил благополучно в Хийтроу и една жена е арестувана по подозрение, че е поставила самолета в опасност. Компанията „Американ еърлайнс" съобщи, че жената проявила признаци на стресово поведение по време на полета и се опитала да проникне в пилотската кабина, съобщава БТА.

„Тя бе успокоена от персонала на полета, но за всеки случай бе поискано приоритетно кацане в Лондон, а полицията да посрещне самолета", се казва в изявление на авиокомпанията. Името, възрастта и националността на арестуваната жена не се посочват.