Ким Чен-ун и Путин
Ким Чен-ун и Путин / БТА
Руският президент Владимир Путин взе севернокорейския лидер Ким Чен-ун на разходка с лимузина по време на изпълнената с помпозност визита в Пхенян, след като подари на Ким един от луксозните автомобили, предаде Ройтерс.

Разходката се състоя, след като двамата лидери подписаха споразумение за задълбочаване на военното им сътрудничество, включващо обещание за взаимна отбрана, за да си помагат в случай на нападение, като Ким нарече новите връзки "съюз".

Видео, публикувано от руската държавна телевизия, показва как Путин сяда зад волана на черната бронирана лимузина, която е неговата официална президентска кола в Русия, а Ким се качва на пътническата седалка.
 

След това се вижда как автомобилът се движи по път, който преминава през нещо, което прилича на парк, преди да спре. Кореец в костюм и с бели ръкавици се вижда как отваря вратата на Ким, след което се втурва да държи вратата на Путин.

След това се вижда как Путин и Ким вървят един до друг и разговарят по пътека в гориста местност с един мъж, вероятно бодигард, който върви зад тях.

Смята се, че Ким е запален автомобилен ентусиаст и един от помощниците на Путин заяви по-рано днес, че руският лидер е подарил на Ким лимузина "Аурус", произведена в Русия.
 

Путин подари на Ким първата лимузина "Аурус" през февруари тази година, съобщиха тогава двете страни, което означава, че сега той разполага с поне две от тези превозни средства.
 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Пламен Йотински/БТА