Протести в Лондон навръх годишнината от референдума за Брекзит (СНИМКИ/ВИДЕО)

Около 100 000 души излязоха днес по улиците на Лондон, за да протестират срещу излизането на Великобритания от Европейския съюз, точно две години след шокиращия резултат от референдума за Брекзит, съобщиха ДПА и Ройтерс.
 

БГНЕС


Рекорден брой британци съжаляват за Брекзит

Протестът бе организиран от кампанията "Народен глас", която се бори за това британците да имат право да одобрят или да отхвърлят с вота си окончателното споразумение за Брекзит, което ще бъде договорено между Лондон и Брюксел.
 

БГНЕС


В него участваха проевропейски политици от целия политически спектър, включително от основната опозиционна Лейбъристка партия, "Либерални демократи" и някои бунтари от Консервативната партия на премиера Тереза Мей.

Правителството на Тереза Мей направи отстъпка по проектозакона за Брекзита

БГНЕС


"Народен глас" призова привържениците си "да гарантираме, че ние, хората, които ще бъдем засегнати за поколения напред от водените от правителството преговори за Брекзит, ще имаме" последната дума по сделката за Брекзит.
 
Какво ще се случи с бюджета на ЕС след Брекзит?

Но външният министър Борис Джонсън, който е твърдолинеен активист за напускане на ЕС, отговори на борещия се за оставане лагер в статия за таблоида "Сън", че британският народ "не желае половинчат Брекзит".
 

БГНЕС


На 23 юни 2016 г. мнозинство от 52% гласува за напускане на ЕС при избирателна активност от 72% от имащите право да гласуват 46 милиона британци.
БТА