/ iStock/Getty Images
Няколко хиляди демонстранти излязоха вчера на протест в Монреал срещу въведените в Квебек ограничения заради коронавируса, съобщи Франс прес, като се позова на източник от полицията.

Този "Поход на непокорните" бе насочен срещу драстичните санитарни мерки, въведени от правителството в Квебек с цел да се ограничи разпространението в кандатската провинция, една от най-тежко засегнатите в страната.

В Квебек от началото на януари има вечерен час. Такава мярка не е налагана в цяла канадска провинция от епидемията от испански грип преди век.

Демонстрацията премина без големи инциденти. Някои от демонстрантите отказаха да носят маски и им бяха съставени актове. Няколко души бяха задържани за други леки провинения, съобщи говорител на полицията Манюел Кутюр.

"Имаше най-вече семейства с деца сред множеството, но и няколко групички, които искаха да влязат в конфронтация с полицията", добави Кутюр.

В Квебек са регистрирани около една трета от всичките 900 000 случая на коронавирус в Канада от началото на епидемията. Там са установени и и половината от общо 22 000 смъртни случая.
БТА