Продължава търсенето на оцелели на Филипините
Продължава търсенето на оцелели на Филипините / cнимка: Reuters

Бреговата охрана продължава отчаяното търсене на пасажери от изчезналите по Коледа фериботи, съществуват опасения, че броя на жертвите може да надхвърли 50 души. Говорителят на бреговата охрана капитан-лейтенант Арманд Балило заяви, че гмуркачи са намерили 12 тела в "Каталин Б", дървен ферибот, който се блъсна в рибарски кораб и потъна близо до Манила на Коледа.

Смъртта на други четирима е потвърдена, а 11 са изчезнали. Балило подчерта, все още има надежда за откриване на оцелели. "Не можем да преминем към търсене на телата, защото все още претърсваме района за оцелели и се надяваме да открием", съобщи той в интервю, цитиран от БГНЕС.

Други 23 липсват от инцидента с моторният кораб Балено-9, който потъна късно на 26-ти. Досега е потвърдена смъртта на 6 души при инцидента, други 23 се издирват. Спокойното време подпомага задачата на бреговата охрана и флота в търсенето на оцелели, но засега няма открити живи. На Филипините често потъват пътнически фериботи по време на коледните празници, когато мнозина пътуват до домовете си, за да посетят роднини.