/ БГНЕС
В страната е обявено извънредно положение
Броят на жертвите от атентатите, извършени на Великден в Шри Ланка, е достигнал 310 души, съобщи полицията, цитирана от Франс прес и Асошиейтед прес. Ранените са около 500.

Светът осъди атентатите в Шри Ланка


Четиридесет заподозрени са задържани, включително шофьор на автомобил, използван от терористите, и собственикът на къщата, в която са живели някои от тях.

Установиха контакт с още шестима българи в Шри Ланка

От днес в страната е в сила обявеното от президента извънредно положение, което разширява правата военните да задържат и арестуват заподозрени. Подобни правомощия армията имаше по време на водената 26 години гражданска война, завършила през 2009 г.

Местна ислямистка групировка стои зад атентатите в Шри Ланка

В Шри Ланка днес е и ден на национален траур за жертвите от нападенията. Тази сутрин паметта им бе почетена с триминутно мълчание и молитви, включително в църквата "Св. Антоний" в Коломбо, където в неделя бе извършен първият самоубийствен атентат.

Датски милиардер загуби три от децата си в Шри Ланка

Вчера официални лица разкриха, че преди седмици са били отправени предупреждения за възможна атака от страна на радикалната мюсюлманска групировка, заподозряна за кръвопролитията.
БТА