При инцидента с хеликоптера на борда имало още четирима души
Петима души, включително тайландският милиардер, собственик на английския футболен клуб "Лестър", Вишай Сривадханапрабха, са загинали в събота вечерта при катастрофа на пътнически вертолет близо до стадиона "Кинг Пауър", съобщи в неделя британският таблоид "Сън".
 
Вертолетът на собственика на Лестър се разби край стадиона

По думите на очевидци, вертолетът, излетял от терена на стадиона, час след края на поредната футболна среща между "Лестър" и "Уест Хем", но почти веднага е загубил височина и се е разбил на служебния паркинг на около 200 м от стадиона. Машината е избухнала в пламъци, които са били потушени от пристигналите огнеборци за около 20 минути.
 

Gulliver/Getty Images


Освен босът на „лисиците“ на борда на фаталния полет били двама служители на Сривадханапраба - Кавепорн Пунпаре и Нурсара Сукнамай, както и пилотът с 20-годишен опит Ерик Суофър и партньорката му, и втори пилот Изабела Роза Леховиц, потвърдиха властите в Англия.
 

БГНЕС, архив


Трагичният инцидент се случи вечерта на 27 октомври след домакинското равенство 1:1 на "Лестър" с "Уест Хем". Сривадханапраба купи Лестът през 2010 г. за 39 млн. паунда. Именно по време на управлението на Сривадханапраба „лисиците“ вдигнаха и шампионската титла (през 2016 г.)
БГНЕС