Пороен дъжд и градушка се изсипаха в Мексико
Пороен дъжд и градушка се изсипаха в Мексико / netinfo
През изминалата нощ в столицата на Мексико се изсипа пороен дъжд, придружен от ураганен вятър и градушка. Стихията бушува над 4 часа и причини значителни щети на три района в града.

Столичните власти казаха, че слоят град и вода по улиците на града е достигнал 1 метър. В резултат движението по най-важните магистрали е било напълно блокирано. Три от големите райони на град Мексико с население над 7 милиона души са останали без ток. По данни на кметството един човек е бил сериозно ранен, над 100 души са евакуирани, разрушени са и са наводнени над 100 жилищни и административни сгради. И до момента в пострадалите райони не е напълно възстановено електроподаването, не работят светофарите и телефонните връзки, затворени са магазините.

Под тежестта на падналия град покривът на тържествено откритата преди три месеца библиотека “Росарио Кастеланос” – една от най-големите и съвременни в страната, не издържал и тонове вода, градушка и листа от дърветата се сгромолясаха в залата, където по това време се провеждаше среща на известния писател Карлос Фуентес с читатели.

За щастие няма пострадали, ако не се смята леденият душ, облял от главата до петите събралите се в залата на библиотеката.