/ БГНЕС
Зъб на кит нарвал, дълъг 1,5 метра и пожарогасител са били използвани за неутрализиране на престъпника, който в петък извърши терористична атака на Лондонския мост. Това съобщи в събота The Guardian, публикувайки видеоклип, заснет от един от свидетелите, който е бил в задръстване срещу мястото на инцидента, съобщават от агенция "Фокус".

На кадрите се вижда как няколко души бягат след терористa, въоръжен с два големи ножа. Един от тях има пожарогасител в ръцете си, с който облива с пяна нападателя. Другият държи зъб на кит нарвал с дължина над 1,5 м. Според публикацията полският готвач Лукаш е взел този необичаен предмет от стената на сградата, в която терористът нападнал хората - историческата централа на лондонската гилдия на риболовците, разположена на Лондонския мост.

Кралица Елизабет II изпрати съчувствия към всички, загубили близките си на "Лондон Бридж"

Инцидентът е станал на среща на випускници и преподаватели от програмата „Учим заедно“ на Института по криминология на университета в Кеймбридж, на която също е бил поканен 28-годишният Усман Хан, който е нападнал хората с ножове.
Според вестника сред онези, които се противопоставили на Кан е имало и бивши затворници, които също били освободени условно. Един от тях, според изданието, е бил осъжданият за убийството Джеймс Форд, който е помогнал за неутрализирането на Хан, преди полицията да пристигне на мястото на инцидента.

ИДИЛ пое отговорност за терористичния акт в Лондон

Жертвите на нападението на Хан са мъж и жена. The Daily Mail съобщи, че загиналият е Джак Мерит, 25-годишният координатор на програмата „Учим заедно“. По време на атаката той е правел презентация. Още трима души все още са в болницата, като един от тях е в много тежко състочние.
Агенция "Фокус"