/ iStock/Getty Images
Полша ще създаде нови военни части и ще увеличи инвестициите в източния регион на страната. Този план беше обявен от военния министър Владислав Косиняк-Камиш и е част от стратегията за укрепване на полската сигурност.

В Плоцк Косиняк-Камиш подчерта първостепенното значение на сигурността в настоящия контекст. Той заяви, че гарантирането на сигурността на Полша е основна мисия както за националното правителство, така и за местните власти, съобщи TVP World.

"Трябва да бъдем в безопасност; трябва да направим всичко, за да направим Полша безопасна. И това е най-важната ни мисия, както на правителствено, така и на местно ниво", каза военният министър.

Подчертавайки значението на проблемите на сигурността в източна Полша, той потвърди намерението да се формират военни формирования в региона и да се отделят средства за икономическо развитие.

"Ще създадем формирования в източната част на страната и ще инвестираме в икономиката в този регион. Това е гаранция за нашата сигурност", каза Косиняк-Камиш.

Потвърждавайки ангажимента на правителството за укрепване на националната сигурност, министърът подчерта и решаващата роля на местните власти в инициативите в областта на отбраната. Това включва задачи като изграждане на бункери и убежища и предлагане на обучение по първа помощ на общностите.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на ден
БТА