Половин милион евро на месец струва лечението на Шумахер
Половин милион евро на месец струва лечението на Шумахер / снимка: БГНЕС, архив

Семейството на седемкратния световен шампион по автомобилизъм във Формула 1 Михаел Шумахер харчи всеки месец около 500 000 евро за лечението му, пише френският вестник "Паризиен". При това състоянието на легендарния германски автомобилист не се подобрява.

Съпругата на Шумахер забранила на бившия му мениджър да го посещава

По информация на "Паризиен" по време на своята кариера Михаел Шумахер е спечелил около 715 милиона евро. В дадения момент тези пари са достатъчни, но роднините на пилота вече обявиха за продажба неговата уникална кола Ферари FXX, която струва 11,2 милиона евро.

През отиващата си година физическото състояние на Шумахер остана стабилно. Но 46-годишният германец все още не възприема случващото се около него, не може да ходи и да общува. Теглото му е едва 45 килограма, което е с 25 килограма по-малко от нормалното му тегло.

Шумахер се стопи до 45 килограма

Михаел Шумахер продължава да се възстановява от тежката контузия, която получи на 29 декември 2013 година, когато падна при каране на ски във френските Алпи. Повече от половин година Шумахер бе в кома, а след изписването му от болница нито веднъж не се е появил публично.

Източник: БТА