/ Gulliver/Getty Images
Индийската полиция се подготвя да защитава президента на САЩ Доналд Тръмп от диви маймуни, по време на посещението му в азиатската страна, пише американското издание Washington Examiner.

Изчислено е, че повече от 700 макаци, често групирани в големи стада обикалят около Тадж Махал в Агра, където се очаква да пристигне президентът на 24 февруари. Там Тръмп ще разговаря с индийския премиер Нарендра Моди.

Тръмп се подигра на Брад Пит и разкритикува наградите „Оскар” (ВИДЕО)

„Терорът на маймуните е толкова широко разпространен, че жените и децата се страхуват да излязат на покривите на домовете си, които почти винаги са превзети от макаци“, заяви един от жителите на Агра пред вестник India Today.

„Ако такова голямо стадо маймуни атакува антуража на Доналд Тръмп, това ще е ужасно“, допълва той.

Полицията планира да вземе съответните мерки, за да защити президента от животните. Местните сили на реда ще бъдат въоръжени с прашки, с които да плашат маймуните.

Тръмп помилва ексгубернатор, осъден на затвор заради корупция

Източник от индийската полиция обаче предупреждава, че макар прашките да са ефективно средство за малки групи маймуни, „когато се събере цяло стадо, този метод е съвсем неефективен“.

Туристите, които посещават Тадж Махал често са атакувани от диви примати. През 2018 г. например двама френски посетители бяха нападнати, докато си правили снимки с мобилните си телефони.

Тръмп се подиграва на ръста на опонентите си за президентския пост

В Индия в момента текат приготовления за пристигането на Тръмп, които включват почистването на замърсената река Ямуна, в която се влива и чиста вода, за да се премахне лошата миризма, която се носи от нея. В други райони на страната пък се строят цели стени, които да скриват мръсните квартали.
Агенция "Фокус"