/ БГНЕС
При акцията на територията на Кикинда, Суботица и Сомбор полицейските служители откриха няколкостотин мигранти, които ще бъдат откарани в приемни центрове.

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин и комисарят по бежанците и миграцията Владимир Кучич посетиха рано тази сутрин полицейските служители и посочиха, че целта на тази постоянна полицейска акция е спазването на закона, за да се гарантира безопасността на всички и да се осигурят хуманни условия за живот на мигрантите.

Целта е също така, на първо място, да се ограничи дейността на бандите, които се занимават с контрабанда и да им се изпрати ясно послание, че те ще бъдат разкрити, арестувани и изправени пред съда в Сърбия.

Министърът повтори, че Сърбия няма да бъде паркинг за мигранти и че страната спазва законите, грижи се за мигрантите по организиран и хуманен начин и има система за убежище, която е една от най-организираните в Европа, съобщи РТС.

"Сърбия очаква всички, независимо дали нашите граждани или мигранти, да спазват закона. Държавата Сърбия ще изпълнява международните си задължения, но и ще се грижи за ежедневието на нашите граждани, което няма да бъде възпрепятствано по никакъв начин", каза министърът Вулин и подчерта,че мигрантите трябва да са в приемни центрове.
БГНЕС