/ БГНЕС

Районната прокуратура в Бургас е привлякла като обвиняеми 49-годишна жена и нейния син на 24 години във връзка със заловените 61 мигранти, които бяха превозвани в малък бус.

Групата  бе задържана на пътя Бургас- Средец до квартал Меден Рудник преди два дни.
 

акция
БГНЕС

Акция в Бургас: Задържаха мигранти (СНИМКИ/ВИДЕО)

Синът и майка му са обвинени в това, че  с цел да набавят за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнали 61 чужденци – граждани на Афганистан, да пребивават и преминават в страната. Синът ги превозвал в нарушение на закона чрез използване на моторно превозно средство – товарен автомобил, собственост на И.Х., като деянието е извършено по отношение на повече от едно лице и по отношение на лица, ненавършили 16-годишна възраст.

Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа. Според наблюдаващия прокурор по делото е налице обосновано предположение за това, че обвиняемите са извършили тежко умишлено престъпление, в което са обвинени и съществува реална опасност същите да се укрият или да извършат ново престъпление.

акция
БГНЕС

Предстои наблюдаващия прокурор да внесе искания за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемите в Районен съд-Бургас.