/ БГНЕС
Щабът на американския президент Доналд Тръмп се съгласи с предложението на демократите вторият дебат да се проведе на 22 октомври, а третият да се отложи за 29 октомври, се казва в изявление, публикувано от ръководителя на кабинета му Бил Стипън, предава РИА Новости

"Съгласни сме, че това трябва да се проведе на 22 октомври и съответно третият дебат трябва да бъде отложен със седмица, за 29 октомври", се казва в него.

По-рано комисията за провеждане на президентския дебат обяви, че вторият дебат за изборите на Тръмп-Байдън, насрочен за 15 октомври, ще се проведе във виртуален формат.

Тръмп обвини комисията, че е взела едностранно решение и заяви, че няма да участва в него, а от щаба му заявиха, че вместо това президентът ще проведе митинг. Впоследствие щабът на Байдън изрази надежда дебатът да не бъде отменен, а отложен за 22 октомври.

Американският президент Доналд Тръмп не планира да участва в предстоящия предизборен дебат с кандидата за президент на Демократическата партия Джоузеф Байдън в дистанционен формат, заяви самият Тръмп по-рано днес по телевизионния канал Fox Business, цитиран от TACC.

"Чух, че наскоро комисията (за провеждане на дебатите)е променила формата на разискванията. И това е неприемливо за нас", каза той. Тръмп изрази увереност, че "лесно е победил" Байдън в първия кръг на дебата. "Но няма да участвам във виртуални дебати," добави той.

"Не, няма да губя време за виртуални дебати", каза Тръмп.

Президентът на САЩ също заяви, че се чувства добре и очаква с нетърпение провеждането на предизборни митинги.

„Чувствам се много по-добре, така че искам да проведа митинг днес, исках да проведа митинг вчера“, каза той. . Чувствам се прекрасно. "

Според президента в началото той „се е почувствал зле“. "Но много хора се чувстват по този начин", добави той.

Тръмп добави, че почти не приема вече лекарства за лечение на болестта, причинена от новия коронавирус.
 
Агенция "Фокус"