Откриха знаме на Ислямска държава в квартирата на терористите в Брюксел
Откриха знаме на Ислямска държава в квартирата на терористите в Брюксел / БГНЕС

Алжирецът Белкаид Мохамед е предполагаемият терорист, застрелян при вчерашната операция на полицията в Брюксел, съобщи прокуратурата. Той е пребивавал в Белгия незаконно и е открил огън по полицаите.

Екстремист е убит, 4-ма полицаи са ранени при зрелищна операция в Брюксел

В апартамента, където се е намирал, са били открити знаме на "Ислямска държава", 11 пълнителя за автомат "Калашников", ислямистка литература, но не и взривни вещества.

Още двама мъже са били в апартамента, но са успели да избягат и засега са на свобода. Тази нощ са били задържани 58 души, извършени са над сто обиска в белгийската столица, според местни медии.

Ранени полицаи при антитерористична операция в Брюксел (СНИМКИ)

Снощи в местна болница е бил доведен мъж със счупен крак, за когото се предполага, че има общо със случая. Той все още не е разпитан. Довелият го в болницата мъж е избягал. Ранените в операцията полицаи са освободени за домашно лечение.

Ислямска държава публикува снимки на деветимата парижки атентатори

По-късно днес предстои заседание на съвета по национална сигурност. Засега не е известно дали ще бъде променено равнището на готовност за терористичен удар в Брюксел или в Белгия. Вчерашната полицейска операция е свързана с разследването на ноемврийските атентати в Париж.

Източник: БТА