Ранени полицаи при антитерористична операция в Брюксел (СНИМКИ)
Ранени полицаи при антитерористична операция в Брюксел (СНИМКИ) / БГНЕС

Двама или трима полицаи бяха ранени в Брюксел при престрелка, възникнала при обиск, свързан с антитерористична операция, съобщиха местни медии. Според някои съобщения единият от полицаите е ранен тежко в главата.

От полицията уточняват, че обискът е бил свързан с атентатите в Париж и е бил извършван съвместно с френската полиция. Отбелязва се, че това е първата престрелка, възникнала при операция в Белгия около парижките атентати. В претърсената къща са били открити огнестрелни оръжия.

Откриха материали за експлозиви и отпечатък на Салах Абдеслам в жилище в Брюксел

Открилите огън са били един или двама. Засега не е официално потвърдено, че те са обградени, след като са опитали да избягат през покривите на околните сгради.

В района на инцидента има няколко училища и детски градини, които са били евакуирани. В района е прекъснато движението на градския транспорт.

Ранени полицаи при антитерористична операция в Брюксел (СНИМКИ)
netinfo
Районът на събитията е в близост до най-голямата железопътна гара на Брюксел, в широкия център на столицата. В този район досега няколко пъти бяха извършвани претърсвания след парижките атентати.

Антитерористична акция в центъра на Брюксел имаше и през ноември 2015 г. (СНИМКИ)

Свидетели от мястото съобщават, че полицаите са маскирани и с бронежилетки, както и че са пристигнали подкрепления от военни. По техните думи в района има петдесетина полицейски автомобила и една линейка, а стрелбата продължава.

Полицията помоли телевизиите, които излъчват на живо, да прекъснат подаването на картина в реално време. Целта е предаванията да не улеснят престъпниците.

Източник: БТА