/ БГНЕС
Още една от жертвите на кипърския сериен убиец беше открита. Втори куфар беше изваден в неделя от дъното на силно токсичното червено езеро близо до изоставената медна мина.

Говорителят на полицията Андреас Ангелидис потвърди, че в намерения куфар има човешко тяло в напреднал стадий на разлагане. Държавните патолози направиха първоначален оглед на място, аутопсията предстои, информира БНР.

Полицията залови първия сериен убиец в Кипър (СНИМКИ)

Според признанията на убиеца труповете на три от седемте си жертви – две жени и едно дете, той е сложил в куфари и е хвърлил в токсичното езеро. От вчера разследванията в него бяха активизирани с използването на ултрамодерен многолъчев сонар, който пристигна в Кипър от САЩ. 

Намериха куфар с човешки останки в Кипър, вероятно жертва на серийния убиец (СНИМКИ)

Миналата неделя от червеното езеро беше изваден първият куфар, в който бяха намерени останките на жена, но още официално не е потвърдена нейната самоличност.
От признатите от него седем жертви все още се търсят телата на две от тях.

Кипърската полиция търси жертвите на първия сериен убиец (СНИМКИ)

Днес е 22-рият ден, в който продължават разследванията на шокиралите Кипър убийства на пет жени и две деца от Филипините, Непал и Румъния от 35-годишния капитан в Националната гвардия Никос Метаксас.

Масовият убиец от Кипър е с български корени

С две събития днес в Кипър беше почетена паметта на седемте жертви. Община Мицеро, на чиято територия е старата шахта, където бяха намерeни две от убитите жени, организира възпоменание под мотото „С цвете, свещ, извинение, любов и уважение”. Мемориално шествие за солидарност с жертвите и имигрантските общности в Кипър и срещу расизма се проведе в Лимасол.
БНР