Известният американски кулинар и водещ на телевизионно предаване Антъни Бурдейн е сложил край на живота си на 61-годишна възраст, съобщават световните информационни агенции, позовавайки се на Си Ен Ен.

Бурдейн се е намирал в Страсбург, Франция, за снимките на епизод от телевизионната си поредица "Parts Unknown", излъчвана от Си Ен Ен. Кулинарят се е обесил в хотелската си стая.
"С огромна тъга потвърждаваме смъртта на нашия приятел и колега Антъни Бурдейн. Любовта му към големи приключения, нови приятели, отбрана храна и напитки и забележителни истории за света го правеха уникален разказвач. Талантът му никога не спираше да ни изненадва. Антъни ще ни липсва много. В мислите и молитвите си сме с дъщеря му и със семейството му в това изключително трудно време", се посочва в изявлението, направено от Си Ен Ен.
Пътят на Антъни Бурдейн към славата започва през 1999 г., когато сп. "Ню Йоркър" публикува статията му "Не яжте, преди да прочетете това", която той доразвива в книгата "Поверително от кухнята", издадена през 2000 г.

Впоследствие Бурдейн започва да се изявява като водещ на телевизионни програми, първоначално по "Фууд нетуърк" и "Травъл ченъл", преди през 2013 г. да се присъедини към Си Ен Ен.

Откриха мъртва дизайнерката Кейт Спейд в апартамента й

Новината за самоубийството на Антъни Бурдейн идва броени дни след като известната дизайнерка Кейт Спейд сложи край на живота си. 55-годишната Спейд, която години наред се е борила с депресия, беше намерена мъртва в апартамента си в Ню Йорк на 5 юни.

Според доклад на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията, разпространен ден преди Антъни Бурдейн да сложи край на живота си, самоубийствата в САЩ в периода между 1999 и 2016 г. са се увеличили с 30 процента. Само през 2016 г. 45 000 души са отнели живота си.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията отправят призив към властите да съживят политиките за превенция на самоубийствата и за намиране на решение на факторите, допринасящи за тях.
БТА