Осъдиха руски сатанисти за канибалски убийства
Осъдиха руски сатанисти за канибалски убийства / www.sxc.hu

Шестима руски сатанисти бяха осъдени на затвор от осем до двайсет години за убийството на група младежи и изяждането на части от телата им, съобщи руският вестник "Московский Комсомолец". Лидерът на сатанинската група Николай Оглобляк получил най-тежката присъда - 20 години затвор, от които първите пет при строг режим.

Съдът в град Ярославл, североизточно от Москва, призна обвиняемите за виновни в примамването до строеж през август 2008 г. на три момичета и едно момче, всичките на 17 години, и убийството им като част от сатанистки ритуал. По телата на жертвите бяха открити многобройни прободни рани. Две от момичетата били убити след близо 200 удара с нож.

Заподозрените били непълнолетни по време на нападението, поради което не получили доживотни присъди, допълва БТА. Друг член на групата също бе осъден за убийство, но бе изпратен в психиатрична болница.

Според говорител на прокуратурата в Ярославл всеки, който искал да бъде приет в клана на сатанистите, трябвало първо да принесе в жертва живо същество. Първо убивали котки и кучета - до нощта на ритуалното убийство на четиримата младежи.